Kennel v Jorita’s Home

Waarom de ruwharige Hollander, krijg ik vaak te horen... dan is dit mijn antwoord:

Ik wilde graag een hond die gezond was (hadden in een paar jaar tijd 3 Duitse Herders verloren door hd en aanverwante zaken) dus op zoek naar een ras dat gezonder was, en dat net zo graag wilde werken als de dh.

Na een zoektocht naar het ras dat het beste bij mij paste, op de Hollander gekomen, niet een onbekend ras voor me, kende de korthaar al uit mijn jeugd.

Maar de ruwhaar en de langhaar nog niet, na het ras te hebben gezien bij fokkers ging op dat moment mijn voorkeur uit naar de ruwhaar: ruwe bolster, blanke pit.

Niet zozeer omdat ik ze zo mooi vond, heb er jaren overgedaan om hem echt mooi te vinden... maar het karakter overwon het, het is een super fijn ras met verschillende werkcapaciteiten.

Ben al jaren aan het trainen voor verschillende disciplines. dit houd in: Gedrag en Gehoorzaamheid, Verkeers Zekere Hond, Uithoudingstest, speuren/zoeken en nu dan ook behendigheid.

De honden willen graag wat voor je doen, als je de training maar afwisselend houdt. Zomaar een oefening eindeloos herhalen daar ziet hij geen heil in...

Met vriendelijke groet, Rita Mensink – Harbers

Website: www.dehollanderinrijssen.simpsite.nl

Deze kennel is lid van de NHC en fokt volgens de fok-reglementen van de Nederlandse rasvereniging.

                  Duco, stamvader van mijn kennel & Castor, kleinzoon van Duco en vader van Famke

   Marscha, dochter van Famke

          Duco en Castor